Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om
 
1

Flumma

5     4
Att röka weed eller hasch. Samt vara inne i ett haschrus

Ska vi flumma?
Klart vi ska röka på mannen!

flumma röka på bläyza
Av Tommy GBG den 23 september 2018  0 kommentarer
2

flumma

5     4
Flumma är för mig att "flyta". Att anspråklöst, och ödmjukt följa "sitt hjärtas väg" och intuitivt bejaka det vackra, kärleksfulla och och mystiska i tillvaron, att lägga större vikt vid känslomässiga och mentala processer än vid de "hårdare" strikt materiella, att öppna sig för primärprocesserna. Att låta vägen överskugga målet. Motsatsen är att armbåga sig fram, strida, kämpa, gräva ner sig i "skyttegravar" och kategoriskt avfärda allt som inte omedelbart ser logiskt och rationellt ut.

Det kan också betyda "tända på" - framför allt med halucinogener. (canabis, LSD, meskalin etc.)

Nämnda värden utmärker just det halucinogena ruset när det är som bäst.

Att "flumma runt" är i bokstavlig mening att dra runt i ett sådant rus, eller dra runt på ett sätt som har likheter med beteendet/attityden som halucinogener , när de fungerar som bäst, ger upphov till.

I överförd mening kana man tala om att "flumma runt" i betydelsen "irra runt utan egentligt mål och mening, eller till synes utan mål och mening".
Det kan vara att irra runt i en period av livet, hela livet eller ett par timmar en viss dag.


Vi satt och flummade i hans kvart hela natten.

Jag har inte utbildat mig eller haft någon karriär riktigt; jag har mest flummat runt och tagit de jobb som funnits,och lärt mig av erfarenheterna, och på den vägen hamnat där jag är.

Vad jag gjorde i Jönköpnig ? Jag vet inte; allt och ingentig, jag flummade runt och såg på stan, hörde lite musik, snackade med folk och gick dit vinden förde mig.... Men det var trevligt i alla fall.

röka syra flummig
Av Anders Frankenberg Wester den 5 februari 2023  0 kommentarer
 

Flumma? Vad menar du med det?