Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om
 
1

Slan

58     8
En lat, otrevlig, drivande, ofta till någon grad alkoholiserad och överviktig person. Bidrar till samhället så lite som möjligt, och utnyttjar det så mycket som möjligt. Permanent "inskriven" på arbetsförmedlingen för att hålla bidragen rullande. Äger oftare än inte en jättelik, aggressiv, oerhört högljudd hund och en tjugo år gammal ful Volvo som på något sätt lyckats ackumulera fyrtio års rost, eller i unga år en EPA-traktor. Börjar ofta föröka sig i förhållandevis ung ålder, när möjligheten att dryga ut Pripps Blå-kassan med barnbidrag framstår som en guldgruva. Saknar totalt empati och hänsyn för andra människor och deras väl och har en sån total avsaknad av framförhållning att det för dem framstår som att de i dag inte behöver lyfta ett finger för sin egen framtid, då de ser sig själva en dag framåt som en helt annan människa som de saknar ansvar för.

När ett slan har flyttat in i grannskapet dröjer det aldrig länge innan gatan är fylld av Volvo-bilar och lösspringande mordlystna hundar, och nätterna kännetecknas av trumhinnessprängande dansbandsmusik.

Tiden mellan det att första snön faller och gatan har blivit sandad kallas för "slanväldet", då slanen sladdar runt i hela staden på bredställ på ett sätt som får en att vilja kölhala den trafikverksanställde som ansåg att dessa människor någonsin skulle kunna vara mogna för körkort.

Slanets liv är en enda lång Volvo-färd från fordonsprogrammet till parkbänken.

slan lodis Lodare slödder drägg Fordon folköl hund Volvo Socialbidrag EPA pack pitbull pripps fordonsprogrammet barnbidrag bidrag dansband lasse-stefanz
Av grogg den 30 januari 2014  3 kommentarer
2

Slan

9     2
Allmänt trögtänkt, lat, otrevlig.

Stefan är ett riktigt slan, arbetslös och tillbringar dagarna i soffan drickandes folköl.
skällsord nedsättande
Av possum den 13 september 2013  0 kommentarer
3

Slan

5     2
Slashas, lurk, skummis.

Han är ett jävla slan
slan lurk idiot Bonne
Av Popp den 3 juli 2013  0 kommentarer
 

Slan? Vad är det du säger?