Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om
 
   
  !   känslig finns inte i ordlistan. Lägg till det!
 

Andra förslag:
 

Göbbels

Alternativ stavning "Goebbels. "Känslig del av kroppen, oftast skrevet eller ansiktet. Från den tyske berömde nazisten Josef Goebbels.

Right i(n) (the) Göbbels

Ska'ru ha en snytning in the Göbbels?

Wednesday, June 27, 2018
 

satkärring

elak tant som går över gränserna.

alltid tjat på grannar om deras barn, husdjur, och tvättstugan. Mycket ljudkänslig, skvallrig och skall anmäla alla de kan i omgivningen. Tillhörande tantklubb och utövar makt genom stort socialt kontaktnät. På alla sätt en omöjlig kvinna att ha att göra med. totalt oförstående för sin omgivning, krävande, agressiv och känslig.
Friday, November 7, 2008
 

Kangas

Slangord för pung. Förkommer i stort sett endast väldigt lokalt i Norrköping och Stockholm. Ordet förekommer endast i obestämd form och böjs aldrig. Stavas alltid med inledande stor bokstav.

"Aj! Jag fick bollen rakt på Kangas!"

Kangas hjälper kroppen skydda och hålla rätt temperatur på testiklarna.

Mannens Kangas är relativt känslig.

Sunday, December 30, 2012
 

Han hade en hel rävfarm bakom örat

Någon som är ute efter att lura dig, och som döljer sina verkliga avsikter. Den kan också försöka mörklägga känsliga fakta som den inte vill ska komma fram. Någon som är lurig på högsta nivå. En som inte har rent mjöl i påsen, och som håller på med skumraskaffärer.

Köpte du bilen som var i annonsen?
Nej, det gjorde jag inte. Försäljaren var hel skum.
Han hade en hel rävfarm bakom örat!
Det syntes långväg.
Jasså, hur då?
Det var inte samma bil som på bilden i annonsen.

Wednesday, June 24, 2015
 

Ryggradslös

Veka individer som egentligen inte står för sina åsikter samt vänder kappan efter vinden för att framstå som goda, ofta i sammanhang gällande känsliga frågor såsom invandring. Kan i vissa fall likställas med hyckleri och självgodhet. Många av dessa individer har dessutom en skev världsbild och tendens till lathet och ignorans, d.v.s att de gärna skulle hjälpa till, bara det inte sker på deras bekostnad.

"Om det finns flyktingar i behov av ett hem måste vi som medmänniskor såklart öppna upp våra hem och låta dom bo hos oss!"

"Okej va bra, för Abdullah här är fkykting och för tillfället hemlös och skulle behöva tak över huvudet, då kan han ju bo hos dig!"

"Ehm, jaaa, eehm.. Asså.. Kanske imorgon.."

Tuesday, March 19, 2019