|
|
argument: butthurt ärdu
|
|
|
|
! argument finns inte i ordlistan. Lägg till det!
|
|
Andra förslag: |
|
Ordet används och kommer ifrån internetforumet 4chan.org och ordet används när någon börjar gnälla eller tar åt sig utav ett skämt eller en åsikt. Personen som tar åt sig är butthurt. Ordet menar att personen som klagar är gay, och fått ont i baken av för mycket analt.
Karl: Hörde du rasistskämtet som Max sade? Filip: Japp, och Christian blev riktigt butthurt över det.
Johnny: Sluta göra skämt om titanic, det är inte kul! Niklas: Sluta vara butthurt Johnny..
den 14 juli 2012
|
|
När någon sätter dig på plats och du inte kan komma med något motargument, då säger du ärdu för att rädda situationen.
-Edvin du kan ju inte plöja så mycket mat! -Ärdu.
-Steffe, du är ju konstig. -Ärdu.
den 6 november 2018
|
|
Omtolkning av engelskans "I rest my case".
I till exempel advokatserier/polisserier kan åklagaren eller advokaten ansluta sin plädering med "I rest my case, your honor" efter att de lyckats få en viktig bekännelse från vittnet. Uttrycket antyder seger till viss del.
Efter att en person här i Sverige har vunnit ett argument kan alltså denne säga "Jag vilar min väska". Nästan alla med en tv kommer att förstå undermeningen, även om betydelsen är förvrängd.
Person 1: "Din bokhyllan är lite ostabil."
Person 2: "Nejdå, lite gammal men den håller!"
*klappar på bokhyllan, varpå den rasar ihop i en hög. Tystnad uppstår*
Person 1: "Jag vilar min väska!"
den 13 april 2011
|
|
Att bråka eller argumentera med någon. Efter engelskans uttryck för samma sak. Förekommer också som substantiv, att ha en beef med någon.
– Bror Vi hade värsta beefen förut, men nu är allt latch. – Vaddå då? Vad beefade ni om?
den 1 februari 2013
|
|
När en invandrare förlorar ett argument
- Ey Wallah jag såg ju när du gjorde det!! - Men DIN MAMMA!
den 26 augusti 2014
|
|
Tillstånd när det slagit över i huvudet, den lilla moral man hade är borta. Man är beredd att göra vad som helst för att blåsa sina nära o kära via skenheliga argument, för att uppnå en utopisk dröm som i praktiken innebär massor av arbete till försumbar förtjänst, eller tom förlust
Du skulle inte vilja ta en fika efter jobbet Anton, jag har ngt mycket intressant att erbjuda. Hörru du Sören ditt gamla punchhead, du stinker ju fiskolja, är du helt jävla Zinzino ?!
den 7 mars 2017
|
|
Att ge uttryck för extrema åsikter, sprida lögner, argumentera för eller emot saker som väcker känslor hos andra och/eller medvetet missuppfatta något uppenbart, allt enbart i syfte att provocera och skapa oreda på internet för nöjes skull.
-Jag såg på fb att du vill att det ska bli en erkänd sport och hobby att köra över andras barn och husdjur med bilen, hur tänker du?! -Haha lugn, jag trollade bara för skojs skull!
den 3 november 2020
|
|
Används främst i Skåne. Tindra är ett stereotypiskt stockholmar-namn, lite som "Karen" fast skånskt. Typiska drag för en Tindra är ilskenhet och mycket klagande. Vissa argumenterar att personen saknar humor, men egentligen förstår personen bara inte skämtet. Vanliga uttryck för en Tindra: Mobbe (mobil), stelt, "awkweird"(awkward), cringe.
"Åå, hon beter sig som en Tindra..."
den 16 februari 2023
|
|
Gamification är ett fenomen som blir allt vanligare. Att addera spelliknande moment gör man på nästan alla platser idag. På jobb, på skola, och nu inte minst inom sportvärlden. Man kan argumentera för att gamification alltid har varit en del av sport, men vi ska förklara hur det skiljer sig från det vanliga tävlingsmomentet.
Vi, tillsammans med många experter, vill mena på att gamification kommer förändra sporten i grunden. Läs vidare för att få veta exakt hur vi tror att det kommer påverka sportvärlden. Vad är gamification? Gamification har blivit ett allt mer populärt när det kommer till marknadsföring av sport idag. Men, vad är det då egentligen? Gamification innebär att man adderar spelliknande moment till något, vilket i detta fall är sport. Tanken med detta är att man på sätt ska engagera mer människor och i förlängningen också göra det roligare för alla inblandade. Gamification bidrar också till att fler människor vill ta del av det.
En annan del av gamification av sporten man kanske inte tänker på är betting. Betting och odds har idag blivit allt mer “game-ifierat”. Idag är det inte längre bara plana odds på vinst eller förlust. Utan idag finns det ett helt annat spelmoment involverat. Är detta något som du skulle vara intresserad av att testa på rekommenderar vi <a href="https://bettingsajter.se/" target="_blank">https://bettingsajter.se/</a>. Där hittar du alla moderna spelsidor som på ett eller annat sätt använder sig av fenomenet. Njut av en unik spelupplevelse i kombination med <a href="https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/326281.html" target="_blank">skattefria vinster</a>.
Gamification attraherar unga till sport Att unga idag blir allt mer stillasittande är fakta. Hur man ska lösa det problemet finns det många både svar och frågor kring. Gamification är dock ett sätt som börjar bli allt mer etablerat. Genom att göra sport ännu mer till ett spel än vad det varit innan, där man kan följa sin egen progression på ett sätt som tidigare bara varit möjligt på spel. Föra statistik kring sitt eget spelande är idag lättare än någonsin.
Många unga vill kunna se hur det går för dem på ett konkret sätt, och på ett spelliknande sätt förbättra sig själva. Sport har generellt rent historiskt varit mer populärt bland pojkar, men detta är <a href="https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/jamstalldhet/jamstalldhetsstatistik/" target="_blank">på väg att förändras</a>. Gamification är då ett ypperligt sätt att locka in även unga tjejer till att testa på nya sporter.
Gamification hjälper dig att bli bättre Som vi skrev innan så kan man använda spelmomenten till att bli bättre på det man gör. Du kan allt lättare föra statistik kring hur ditt spelande går, och hur du kan bli bättre. Denna statistik gick inte att få på sitt sportande för bara några år sedan och utvecklingen har gått fort fram. I och med många ungas korta koncentrationsförmåga är detta ett bra sätt för dem att kunna hålla fokus.
Behålla fokus när det kommer till sport, och verkligen sätta upp mål för vad man vill uppnå kan vara svårt. Får man det då konkret på det sätt som gamification tillåter så blir det något helt annat. Där har du det rakt framför dig, och det kräver inte särskilt stor varken ansträngning eller koncentration.
Gamification gör sporten ännu mer global Något som kanske inte är det första man tänker på är hur det gör sporten ännu mer global. Visst, fotboll har varit ett globalt fenomen i över hundra år. Att kunna se och jämföra sig själv med spelare världen över är dock något helt nytt.
För bara några år sedan så kunde du bara jämföra dig själv med spelare i din närhet, eller spelare du såg på TV. Idag kan du jämföra dig själv och din skicklighet med spelare på din nivå världen över. Detta kan sedan leda till att man får kontakter över hela världen, och världen blir en ännu mer global plats.
..
den 3 oktober 2022
|
|