Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om
 
   
  !   Utekväll finns inte i ordlistan. Lägg till det!
 

Andra förslag:
 

TP

Tactical puke. Att kräkas på en utekväll i förebyggande syfte, för att kunna fortsätta drickandet.

- Eyy hur mår du mannen?
- Inte så bra azz, drar en TP, sen drar vi.

den 17 maj 2019
 

V-tolva

12 öl och en vårrulle, Myntades första gången av Marcus Birro som enligt legenden brukade ha kvällar där han drack 12 starköl och avslutade med att beställa in en vårrulle.

-Ska vi dra ut?
-Aa en V-tolva hade suttit fint ikväll.

den 24 augusti 2020
 

Strategikissa

Egenskapen hos en individ när denne vet hur och var den ska tömma sin blåsa. Den erfarne strategikissaren vet var närmaste buske finns eller var bästa avgiftsfria toalett finns.

Nu ska jag strategikissa inne på bions toalett. Det kostar inget!
den 30 oktober 2021
 

tejpa upp garnityret

Fixa till sig efter en blöt, sen och knallhård utekväll med polarna

- Faan Bosse du ser ju ut som en slaktad hummer i fejjan...
- Ja dä vart en tung utekväll igår med mycke spånken.... får försöka TEJPA UPP GARNITYRET så man ser lite anständig ut inför träffen med svärmor i eftermiddag!!

den 22 september 2016
 

BFB

Bak-Fylle-Bajsa. När man haft en fet utekväll med grabbarna och vaknar upp morgonen efter, skitnödig som fan! Då BFB:ar man.

"Hur mår du idag mannen? Det var fan en fet fest igår."
"Ja, helt sjukt. Men shit vilken BFB jag hade imorse."

den 30 januari 2018
 

Bajburgare

En hamburgare som verkligen smakar skít (dvs dåligt) och som du av någon oförklarlig anledning ändå går tillbaka och köper, trots de senaste smakupplevelserna. Den inköpes vanligen under alkoholpåverkan (dvs som fyllekäk) eller när inga andra alternativ finns nära tillhands.
Det kan även (bokstavligt talat) vara precis vad det låter som, dvs en tillplattad bajskorv (istället för köttfärs) mellan två hamburgerbröd. För att på riktigt förtära en sådan måste man inte bara ha en utan fler skruvar lösa.


-"Hörru Leffe! De där hamburgarna vi ätit på Grillen efter de där utekvällarna det senaste året smakar ju verkligen skít. Jag var där idag och köpte samma burgare och fattar inte hur vi kunna äta något som smakar så illa.
*"Håller helt med dig Steffe, jag var där igår själv och kan bara konstatera att det var en riktig bajburgare. Jag tror det var berusningen som fick de att smaka så underbart efter barrundorna*

den 28 september 2018