Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om

1

Hur påverkar gamification sportvärlden?

0     0
Gamification är ett fenomen som blir allt vanligare. Att addera spelliknande moment gör man på nästan alla platser idag. På jobb, på skola, och nu inte minst inom sportvärlden. Man kan argumentera för att gamification alltid har varit en del av sport, men vi ska förklara hur det skiljer sig från det vanliga tävlingsmomentet.

Vi, tillsammans med många experter, vill mena på att gamification kommer förändra sporten i grunden. Läs vidare för att få veta exakt hur vi tror att det kommer påverka sportvärlden.
Vad är gamification?
Gamification har blivit ett allt mer populärt när det kommer till marknadsföring av sport idag. Men, vad är det då egentligen? Gamification innebär att man adderar spelliknande moment till något, vilket i detta fall är sport. Tanken med detta är att man på sätt ska engagera mer människor och i förlängningen också göra det roligare för alla inblandade. Gamification bidrar också till att fler människor vill ta del av det.

En annan del av gamification av sporten man kanske inte tänker på är betting. Betting och odds har idag blivit allt mer “game-ifierat”. Idag är det inte längre bara plana odds på vinst eller förlust. Utan idag finns det ett helt annat spelmoment involverat. Är detta något som du skulle vara intresserad av att testa på rekommenderar vi https://bettingsajter.se/. Där hittar du alla moderna spelsidor som på ett eller annat sätt använder sig av fenomenet. Njut av en unik spelupplevelse i kombination med skattefria vinster.

Gamification attraherar unga till sport
Att unga idag blir allt mer stillasittande är fakta. Hur man ska lösa det problemet finns det många både svar och frågor kring. Gamification är dock ett sätt som börjar bli allt mer etablerat. Genom att göra sport ännu mer till ett spel än vad det varit innan, där man kan följa sin egen progression på ett sätt som tidigare bara varit möjligt på spel. Föra statistik kring sitt eget spelande är idag lättare än någonsin.

Många unga vill kunna se hur det går för dem på ett konkret sätt, och på ett spelliknande sätt förbättra sig själva. Sport har generellt rent historiskt varit mer populärt bland pojkar, men detta är på väg att förändras. Gamification är då ett ypperligt sätt att locka in även unga tjejer till att testa på nya sporter.

Gamification hjälper dig att bli bättre
Som vi skrev innan så kan man använda spelmomenten till att bli bättre på det man gör. Du kan allt lättare föra statistik kring hur ditt spelande går, och hur du kan bli bättre. Denna statistik gick inte att få på sitt sportande för bara några år sedan och utvecklingen har gått fort fram. I och med många ungas korta koncentrationsförmåga är detta ett bra sätt för dem att kunna hålla fokus.

Behålla fokus när det kommer till sport, och verkligen sätta upp mål för vad man vill uppnå kan vara svårt. Får man det då konkret på det sätt som gamification tillåter så blir det något helt annat. Där har du det rakt framför dig, och det kräver inte särskilt stor varken ansträngning eller koncentration.


Gamification gör sporten ännu mer global
Något som kanske inte är det första man tänker på är hur det gör sporten ännu mer global. Visst, fotboll har varit ett globalt fenomen i över hundra år. Att kunna se och jämföra sig själv med spelare världen över är dock något helt nytt.

För bara några år sedan så kunde du bara jämföra dig själv med spelare i din närhet, eller spelare du såg på TV. Idag kan du jämföra dig själv och din skicklighet med spelare på din nivå världen över. Detta kan sedan leda till att man får kontakter över hela världen, och världen blir en ännu mer global plats.


..
xx yy
Av D S den 3 oktober 2022  1 kommentarer
 

Hur påverkar gamification sportvärlden?? Kan du förklara?