Slangopedia i mobilen En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt - som du säger dom!
Hemsidan Slumpa Lägg till Om
 
   
  !   Autism finns inte i ordlistan. Lägg till det!
 

Andra förslag:
 

Mupp

En mupp är en mentalt sjuk eller handikappad person, ursprungligen en person med drag av autism eller aspergers syndrom men numera även med andra former av mentalt handikapp eller psyksjuka. Mupp betyder helt enkelt en person som på grund av psykiska besvär är konstig eller avvikande på ett negativt sätt. En person som avviker på grund av hög begåvning eller talang för något är aldrig en mupp.

Muppar är oftast ganska sorgliga människoöden men när deras fadäser och tics drabbar andra än en själv kan det vara ganska roligt. Den absolut mest underhållande typen av muppighet är Tourettes Syndrom, där den muppige tvångsmässigt måste begå vissa handlingar som att grimasera eller säga fula ord.

Muppar är hjälplösa mot sportvåld eller nöjestrakasserier från normala människor. Ofta förstår de inte ens varför de får stryk eller trakasseras, bara att det gör ont. Deras sociala dysfunktion och oförmåga att hävda sig gör att de är bland de lägsta av de lägsta när det gäller social status. "Mupp" är därför en förolämpning när ordet riktas mot normala människor.


De där barnen går i en speciell muppklass.
Du måste förklara exakt varför för annars förstår han inte, han är lite muppig av sig.
Vårt lag vinner lätt mot dem, de spelar ju lika bra som ett gäng muppar på rymmen från dagcentret.
Han är en aspergermupp på riktigt.
Hon var normal tills hon var femton, sedan började hon höra röster och blev en mupp.
Kallar du mig för mupp en gång till så får du på käften.

Thursday, October 15, 2015